Цікаве про кафедру журналістики

16:49


Кафедра журналістики філологічного факультету  Донецького Національного Університету — випускаюча кафедра спеціальності «Журналістика», яка з 2001 року здійснює ліцензований набір і підготовку студентів за напрямом «бакалавр», а з 2005 року — за напрямами «спеціаліст» і «магістр».

У 2005 році власне і була заснована кафедра журналістики. За роки існування вона придбала великий навчально-методичний досвід і науковий потенціал.

На кафедрі в 2008 році створена первинна організація НСЖУ з викладачів кафедри журналістики. Започаткована добра традиція приймати щороку до лав НСЖУ найкращого студента, який має високі творчі та професійні здібності, журналістські досягнення. Це відбувається раз на рік, у травні, напередодні професійного свята журналістів, коли кафедра разом зі студентами організовує цілий ряд заходів — Тиждень Журналіста.

Викладачі кафедри неодноразово отримували престижні журналістські відзнаки «Золоте перо» і «Золотий мікрофон», є членами журі професійних конкурсів — як регіональних, так і всеукраїнських.

Ще у Донецьку, у викладачів кафедри започаткувалася гарна і цікава традиція проводити разом вільний час.  Іноді у вихідний день весь дружній колектив може навідатися до театру на прем’єру будь – якого спектаклю,чи можливо у кіно,а іноді навіть до боулінг-клубу. Звісно ж важливими днями для зустрічі є день факультету та день журналістики. Це ті моменти, коли викладачі дійсно можуть відпочити від буденних справ і потішити себе гарним та позитивним настроєм не хвилюючись про лекції та екзамени,а просто дати відпочити своїй душі.






Викладачі кафедри


Тараненко Олена Валеріївна – кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Донецького національного університету, завідувач відділенням культурології Гуманітарного інституту ДонНУ.Закінчилафілологічний факультет Донду в 1989 році. Автор наукових статей, методичних посібників, навчального посібника «Міф: структура, типологія, трансформація в культурі ХХ століття», культурологічних та літературознавчих рецензій та оглядів, публіцистичних есе. Публікується в журналах та альманахах «Радомысл», «Дике поле», в газетах «Що новенького?», «Акцент» та інших. Активно співпрацює з Донецьким прес-клубом, Кіноклубом ГІ ДонНУ, редакцією програми «Молодіжний коридор» донецького телебачення, прес-службою Вадима Писарєва. 
Захоплюється сучасною літературою, кіно  і театральним мистецтвом, а також вихованням двох синів. Майстриня на всі руки.Одна із улюблених справ-в'язання.
Еліна Михайлівна Свенцицька ( 16 липня 1960р. Самара) – українська письменниця. Поезію пише українською мовою, а прозу - російською. Закінчила філологічний факультет Донецького університету та аспірантуру. Доктор філологічних наук, професор кафедри російської літератури Донецького університету.



Віта́лій Васи́льович Боре́цький (нар. 1981р, с. Нова Гребля) — поет, член Національної спілки письменників України (з 2005 р). Викладач кафедри «Журналістики» в Донецькому національному університеті. Кандидат філологічних наук (2008), тема кандидатської дисертації — «Транспозиційні відношення у сфері семантико-граматичних категорій іменника».




Єрмакова Інна Олександрівна- (народилася в 1974 році в Донецькій області) .Член Національної спілки фотохудожників України з 2008 року, голова Луганської обласної організації НСФХУ з2010 року, викладач кафедри художньо фотографії Луганської державної академії культури і мистецтв.Викладач кафедри «Журналістики» в Донецькому національному університеті.



Глушко Анна Володимирівна- (народилася 30 березня 1988р в місті Донецьк). Навчалася в Донецькому національному університеті на філологічному факультеті. Після навчання залишилася працювати в університеті на кафедрі журналістики. Займається творчою діяльністю,любить кінний спорт, а також майстриня на всі руки. Часто показує майстер класи з «валяння шерсті».Обожнює виробляти різноманітні прикраси власними руками.



Самойленко Олена Юрівна- (народилася 5 червня 1973 р .в місті Донецьк). Навчалася в Донецькому університеті на факультеті математики. Після, зацікавилася журналістикою, зокрема діловою та журналістськими розслідуваннями. Нині викладач кафедри «Журналістики» в Донецькому університеті. Редактор журналу «Статус Донбасу»-Україна Київ.Майстриня на всі руки. Розписує глиняний посуд та майструє різноманітні прикраси. 







Звісно ж це не всі важливі особистості  кафедри. Розпитати всіх нажаль не вдалося,так як наші шановні викладачі  дуже заклопотані,але  інформацію про них ми обов’язково оприлюднимо наступного разу.






You Might Also Like

0 коментарі