Проблеми сучасної журналістики.

15:46

Проблеми сучасної журналістики




Маючи достатньо тривалу історію українська журналістика вирішуючи одну проблему народжувала іншу, більш вагому і ще більш складнішу.
Проблеми „в середині” журналістики приводять до негативного ставлення потенційної аудиторії як до журналістики в цілому так і до журналістів. Породжуючи таким чином недовіру та прискіпливе ставлення до преси, радіо та телебачення. І зовсім не дивно, що причиною, найчастіше, стають самі журналісти.
Зааганжованісь, продажність, необ’єктивність ніколи не залишаються поза увагою аудиторії. Достатньо „провалу” лише одного журналіста для того, щоб негативне ставлення виникло до всіх працівників того чи іншого ЗМІ. Людина, що вибрала фах журналіста, не має права забувати, що необ’єктивна, та завідома неправдива інформація ніколи не додасть професійності.
Журналістика – приваблива професія для багатьох людей. Проте у більшості, зараз працюючих в Україні, журналістів немає журналісткої освіти. Був час, коли навіть ставили питання чи потрібна вона взагалі. Але ж саме через ставлення таких питань народжується проблема недостатньо високого професійного рівня.
Дуже гостро постає проблема маніпулювання свідомістю. Журналістика дуже часто стає засобом пропаганди задля зміни громадської думки по тому чи іншому питанню. При цьому журналісти забувають (частіше за окрему плату), що не мають права користуватися перевагами своєї професії.
Але не можна забувати, що не дивлячись на всі проблеми, в Україні існують справді професійні журналісти. Їх не багато адже писати правду, об’єктивно висвітлювати події у сучасному світі не дуже безпечно. І це ще одна проблема сучасної журналістики, що дуже гостро постає у теперішньому світі. Можливо, коли журналістика почне захищати журналістів, проблем в цій професії стане значно менше.




Аліна Мельник

You Might Also Like

0 коментарі