Значення фотографії в житті людини

15:54


 Фотографія настільки увійшла в наше буденне життя, що сьогодні ми ледве усвідомлюємо її істинне значення. Фотографія в перекладі з грецької мови означає «писання світлом» (photos – світло, grapho – пишу). Фотографія – це один з самих важливих і потрібних винаходів людства, в який вкладало свою працю багато поколінь вчених з різних країн світу.
Сьогодні фотографія знайшла широке застосування в різних сферах діяльності людини: мистецтві, науці, в повсякденній діяльності. Наприклад, в науці вона давно стала самостійним методом досліджень і допомагає проникнути не тільки у наш видимий світ, а і в глибини макро- та мікрокосмосу. Добре відома роль фотографії у вивченні поверхні Місяця. За допомогою фотографії в даний час проводиться більшість астрономічних спостережень, вивчаються глибини морів і океанів, поверхня Землі, досліджуються ядерні реакції і ще безліч фізичних і хімічних процесів. Масово використовується фотографія і в інших галузях життєдіяльності людини: юриспруденції, ЗМІ, історії, дизайні, військовій справі і багато інших.
Фотографія в сучасному світі – це ще й вид діяльності, яка не просто пов’язана з технічними досягненнями людства, а і є частиною наукової і художньої культури. Адже фотографія може відобразити подію без найменших прикрас, в тому вигляді в якому вона існувала або відбувалась насправді. Ця документальна достовірність фотографії дозволяє використовувати її в тих областях життєдіяльності, де вимоги до максимальної точності є сенсом їхнього існування. З іншого боку, сучасні технічні засоби (наприклад, програма Photoshop) дозволяють створювати фотографії, абсолютно далекі від реальності, і створювати образи, які до неї не мають найменшого відношення.Винахід фотографії сприяв виникненню нового виду образотворчого мистецтва, яке сьогодні називається творчою фотографією, і яка пройшла складний шлях свого розвитку. У підсумку серед сучасних і традиційних видів мистецтва вона зайняла гідне місце.


Аліна Мельник

You Might Also Like

0 коментарі