Місце зустрічі змінити не можна або Відкриття фонтану "Roshen"

14:26


Студенти-журналісти ДонНу побували на відкритті фонтану "Roshen". Сезон роботи цьогоріч відкрився 23 квітня о 19.00 святковою програмою "Євробачення у Вінниці", яка передбачала музичні виступи фіналістів національного відбору Євробачення: Тоні Матвієнко, ALLOISE, гуртів Pur:Pur і Brunettes Shoot Blondes.  


Цілеспрямований потік вінничан і гостей міста - спочатку розріджений, а далі чимдуж щільніший - рухався в бік Набережної "Roshen". На дорогах правоохоронці намагалися координувати цей рух паралельно з автомобільним. Чим ближче до мосту, тим більше гамору й експресії відчувалося в повітрі. Хтось, сповнений енергії й готовності зустріти тут половину своїх знайомих, рухався в напрямку сцени, а дехто уникав порушення особистого простору і подалі від штовханини спокійно споглядав перебіг картин події. 
Натовп був настільки щільний, що намагаючись проштовхнутись уперед, люди встрягали в трясовину: строката суміш формальної і неформальної молоді, дорослих з дітьми або без, закоханих або самотніх, тверезих і не зовсім. Але всіх об'єднувало очікування чимскоріше почути виконавців хітів Євробачення, яке затягнулося через промови організаторів свята.
Небо було похмуре, і здавалось, що от-от піде дощ. Серед людей було майже не холодно. Аж ось на сцену вийшла Тоня Матвієнко в самій лише легенькій рожевій сукні і, на диво, з такими самими рожевими, не посинілими від холоду, губами. Чи то репетиція перед виходом, чи то вже саме виконання напрочуд чутливих, ніжних пісень, чи то атмосфера події зігріли не лише її, а й усіх присутніх. Бандурист настільки проникнувся грою, що, здавалося, поринув у мрійливу далечінь.
Нарешті на сцені з'явилася вокалістка, вбрана в пурпуровий костюм, який підкреслював назву гурту - Pur:Pur. Її ексцентричний образ, зокрема зачіска, що нагадувала антену, гармоніював з плавними космічними рухами тіла, які демонстрували її зосередженість на ритмі. Вона здавалася рибою, яку несе течія музики, або ж інопланетною істотою, яка кокетує з публікою, ваблячи м'яким голосом, тендітно нашарованим на слухові рецептори кожного. Все було чудово до тієї миті, поки тонку нитку гармонії не порвав грубий крик неповнолітніх дівчат, що були напідпитку. Вони ледь не зіштовхували людей з ніг, ніби виводячи з якогось трансу. Проштовхнувшись до точки призначення, вони майже стихли.


Слова Марини Порошенко хвилею накрили Набережну: "Виступ Джамали з піснею історичною і, водночас, автобіографічною - це потужний голос України в Європі, голос, який містить душу кримськотатарського народу. "1944" - це пісня-реквієм за долею людей, які не повернулися додому, не обійняли своїх рідних, не посміхнулися друзям. Це наша історія, це наша національна рана, яка болить особливо гостро, тому що сьогодні кримчани вимушені покинути свою батьківщину". 
Еміне Джеппар, радник Міністра з питань інформаційної політики щодо Криму, розділила свій біль, спричинений подіями в Криму, назвавши їх "помстою за українськість", і закликала підтримати Джамалу


Молоді дівчата були приємно схвильовані, очікуючи на вихід Brunettes Shoot Blondes. А в той час поблизу парапету почувся сміх людей, які дивилися в бік нижньої Набережної. "Дивіться, селфі роблять!". Двоє правоохоронців з поважним обличчям гортали фото на смартфоні і обирали, які кращі. Вочевидь, концертна програма їх трохи втомила. Почувши сміх і зрозумівши, що спрямований він на них, вони знітилися, виструнчилися і знов поринули в програму. Пританцьовуючи, молодь спостерігала за запальним тріо Brunettes Shoot Blondes.
      Якщо концертна програма розпочалася з ніжної, сонячної Ніни Матвієнко, то закінчувалася енергійним виступом хедлайнера вечора - нестримної ALLOISE. Їй вдалося підживити публіку своїм настроєм. Щоправда, люди були трохи втомлені, а її виступ задовгим, тому багато хто, не дочекавшись на запуск роботи фонтану, покинув дійство. Після відліку до десяти фонтан нарешті виплеснув накопичену за зиму енергію і засяяв міріадами зірок, яких так не вистачало в небі. Центральна вулиця була перекрита. Люди, сповнені світла, поверталися додому під золотом ліхтарів. 


                                                           
Каріна Козак

You Might Also Like

0 коментарі